Välkommen till min blogg

Välkommen till min blogg

Jag är politiker som arbetar för att fördjupa demokratin i Sverige. Min grund övertygelse är att alla i Sverige ska få samma möjligheter och ingen diskriminering får förekomma.

Trygghet och grundvärderingar som vilar på en socialliberal politik kan vi inte kompromissa med.

Dessa saker kämpar jag för.

2010-11-20

Ny inblick vid två nya tillfällen

En session i jordbruksutskottet. Man får stå om man vill.
Jag följer debatten, med hjälp av simultan översättning.
Mitt i Europaparlamentet och tillsammans med delegaten Mikael Arosenius.
Hela delegationen väntar på Airport Shuttle Buss.

Jag avslutar denna vecka med två imponerande möten. Jag varit först i Europaparlamentet i Bryssel. Där fick jag delta i genomgångar av EU:s arbete. Min fråga är vad som hänt med EU:s utveckling och vad som kommer att hända om tjugo år. Det är som EU tar FN:s plats i Europa. EU är en gigantisk apparat, som borde ses över.

Sedan deltog jag i folkpartirådet. Där gjordes analysen av valet 2010 och valdes två nya vice-ordföranden. Krympande FP, från 48 mandat i riksdagen 2002 till 24 mandat 2010. Det behövs här också en översyn av politiken och metoden att föra politiken.

Norrköpingskommun har inte än lyckas att lösa sina egna problem med många arbetslösa och också misslyckats med integration av nyanlända. S i Norrköping kommer aldrig att ta sig ur dessa kriser. Landstinget behöver nya sätt att hantera ohälsa problem i länet. Det är bättre att förebygga än att kurera.

NATO lämnar över säkerhetsansvar i Afghanistan 2014. För tidigt. En viss realism krävs här. Försök till statskupp i Madagaskar visar att demokratin kan ta tid. Haiti har fortfarande behov av stöd och hjälp. Det visar att utvecklingen kan ta flera decennier.

En ny värld behövs tycker jag. Nytt tänkande såväl i nationella som internationella frågor är viktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar